COOKING TIPS - TIPS MASAKAN

At this opportunity I will share cooking tips
Buying fruits and vegetables is a fun activity. But the way you, storing, cooking, and presenting it to make fruit or vegetable to be reduced vitamins so that you can not use it to its maximum. So that does not happen again, please follow these instructions.

* In order for red beans and peas are not a lot to lose vitamins contained in it, should be deposited with the skin until it is time to use, just peel.
* Vegetables such as cabbage, lettuce, spinach, and kale requires cold temperatures and high humidity to preserve all the vitamins and nutrients contained in them. Therefore, keep it in the bag / container-covered in the refrigerator, the shelf / basin for vegetable / fruit.
* The best place to store some kinds of vegetables and fruits such as tomatoes and other tropical fruit is at normal temperatures but make sure do not get direct sunlight because it will accelerate the decay.
 

HOW TO TREAT
 * Heat and water, both to reduce the content of vitamins and nutrients contained in food. So, you should cook the food as quickly as possible and with little water. How to cook the best is to use the microwave, pan-fried, and steamed.* If you boil vegetables like tomatoes, for the content of vitamins in it not much more quickly wasted and tomatoes cooked, boiled water until just boiling put tomatoes or vegetables with a fire that continued to burn for quickly cooked and not too time consuming that can make vitamin "lost ".* Wash vegetables quickly under a faucet with running water. Or dip dip into a pot filled with water and then drain. Never soak them because water can dissolve the vitamin.* Wherever possible do not peel or remove the skin of fruit. Vitamin many gathered there, or just under the skin, such as calcium, iron, and potassium. For example, if you eat a large apple with skin, will contain 54 percent more iron than if diimakan without skin.* Do not cut vegetables and fruits with a size too small because it will become easier to absorb the air which can eliminate some types of vitamins in it.
 

INDONESIAN LANGUAGE

Pada Kesempatan kali ini saya akan share tips masakan 
Membeli buah-buahan dan sayuran merupakan suatu kegiatan yang menyenangkan. Tapi cara Anda, menyimpan, memasak, dan menyajikannya dapat menjadikan buah atau sayur jadi berkurang vitaminnya sehingga Anda tak bisa memanfaatkannya secara maksimal. Supaya tak terjadi lagi, ikuti petunjuk berikut.

* Agar kacang merah dan kacang polong tidak banyak kehilangan vitamin yang terkandung di dalamnya, sebaiknya disimpan dengan kulitnya sampai saatnya akan digunakan, baru dikupas.

* Sayuran seperti seperti kol, salada, bayam, dan kangkung membutuhkan temperatur yang dingin dan kelembapan tinggi untuk mempertahankan semua vitamin dan gizi yang terkandung di dalamnya. Karena itu simpanlah di dalam kantong/wadah yang tertutup di lemari es, di rak/bak untuk sayuran/buah.

* Tempat terbaik untuk menyimpan beberapa jenis sayur dan buah seperti tomat dan buah tropis lainnya adalah di suhu normal tapi usahakan jangan kena sinar matahari langsung karena akan mempercepat kebusukan.



Cara Mengolah

* Panas dan air, keduanya dapat mengurangi kandungan vitamin dan gizi yang terdapat di dalam makanan. Jadi, sebaiknya masaklah makanan secepat mungkin dan dengan sedikit air. Cara memasak yang terbaik adalah dengan menggunakan microwave, ditumis, dan dikukus.

* Jika merebus sayuran seperti tomat, agar kandungan vitamin di dalamnya tak banyak terbuang serta tomat lebih cepat matang, rebus air hingga mendidih baru masukkan tomat atau sayuran dengan api yang terus menyala agar cepat matang dan juga tidak memakan waktu lama yang bisa membuat vitamin "hilang".

* Cuci sayuran dengan cepat di bawah keran dengan air yang mengalir. Atau celup celupkan ke dalam panci yang berisi air dan kemudian tiriskan. Jangan pernah merendamnya karena air dapat melarutkan vitamin.

* Sedapat mungkin jangan mengupas atau membuang kulit buah-buahan. Vitamin banyak terdapat atau berkumpul tepat di bawah kulit, seperti kalsium, zat besi, dan potassium. Contohnya; jika memakan sebuah apel yang besar dengan kulitnya, akan mengandung 54 persen lebih banyak zat besi daripada jika diimakan tanpa kulit.

* Jangan memotong sayuran dan buah-buahan dengan ukuran terlalu kecil karena akan menjadi lebih mudah menyerap udara yang bisa menghilangkan beberapa jenis vitamin di dalamnya. 
 

0 comments:

Post a Comment